Jak jíst pro potěšení, zdraví a energii
Datum: 2.3.2018 (18-21)
Cena: 420 CZK
Potíže kolem jídla nás zbavují naší síly a brání nám v tom, abychom naši energii směřovali tam, kde je jí skutečně zapotřebí. Mnoho našich stravovacích strategií je založeno na nátlaku, donucování, nadměrném cvičení a nedostatečném jedení. Realita naší doby je plná zázračných diet, drahých přípravků na hubnutí a na potlačení chuti k jídlu, protiřečících si nutričních expertů a kontroverzních výživových směrů založených na seznamech zakázaných a povolených potravin.
Věříme, že je možné docílit zdravého metabolismu i jinak - cestou vědomého přístupu k jídlu, naslouchání svému tělu a zaměření se na psychické souvislosti stravování. Základem je totiž fungující spolupráce mezi mozkem a trávicí soustavou – pokud chybí, odrazí se to na váze i celkovém zdraví. Tento večerní seminář vás seznámí se základními principy vědomého jedení, nejen teoreticky, ale také pomocí praktických ukázek. V závěru bude prostor pro vaše osobní dotazy na toto téma.
Tento seminář je vhodný pro ty, kteří chtějí:
• cítit ve vztahu k jídlu lehkost, svobodu a potěšení
• namísto věčného dodržování restriktivních diet svému tělu naslouchat a vnímat jeho signály
• jíst na základě instinktů a nikoliv na základě doporučení někoho zvenku
• zažívat láskyplný vztah ke svému tělu
• svému tělu opět plně důvěřovat
• pochopit zákonitosti fungování zdravého metabolismu
• minimalizovat vliv vnějších i vnitřních stresorů na své zdraví a metabolismus
Lektor:
Mgr. Michaela Pavlíková – průvodkyně vztahem k jídlu a tělu, koučka s výcvikem z Institute for the Psychology of Eating v USA, překladatelka knihy Pomalá dieta, její vášní je tlumočit lidem signály, které k nim vysílá jejich vlastní tělo.